Clarity

Hoger – sneller – verder – meestal rennen we door het leven,
zijn gestresst , gespannen, geïrriteerd en ontevreden,
vanwege teveel werk, te weinig geld, de vervelende partner,
onkundige politici, de niet geslaagde vakantie,
afnemende gezondheid…
Zo kan het niet gaan!
Je kunt meer helderheid, clarity, gebruiken.

Het Clarity Proces®

Het Clarity Process® geeft je de kans een nieuwe weg in te slaan om meer helderheid omtrent jezelf te krijgen. Bij het Clarity Proces® leer je op een eenvoudige en praktische manier met je eigen problemen om te gaan en kun je een volledige nieuwe kwaliteit van leven bewerkstelligen. Via het onderzoek van je eigen onbewuste wordt het helder waarom je precies bent zoals je bent, herken je je onbewuste patronen, je overtuigingen en innerlijke beelden en leer je deze te wijzigen en los te laten. Het geeft je heel veel helderheid.

Zelf onderzoek

Tijdens workshop, een soort laboratorium, ga je onderzoek doen naar nieuwe wegen om jezelf en de wereld te zien.
Je eigen mogelijkheden onderzoeken om je te openen en vooral de bronnen binnen in jezelf te openen.
Je eigen kunnen om het “nu” te ontmoeten. Een onderscheid maken tussen een “denk” manier en de”bewuste” manier om naar jezelf en de wereld te kijken. Niet dat je je denkwereld negeert. Maar het is mogelijk om de werkelijkheid waar te nemen alsof je het nog nooit gezien hebt. Dat is heel mooi om te onderzoeken. Juist ook in een groep.

Praktisch

Krijg je te zien hoe het moet?. Nee je krijgt niet te horen: Zo doe je dat.
Je kunt overal over praten echter woorden hebben niet met de werkelijkheid zelf van doen. De woorden kunnen helpen om de bronnen in jezelf te vinden om dat deel in jezelf te openen. Gelukkig was Jeru Kabbal een heel praktische man. Bij ieder theoretisch idee om het “nu” te ontmoeten heeft hij simpele praktisch oefeningen bedacht die mensen de mogelijkheid geven om hun eigen ontdekkingen te doen. Het is verbazingwekkend hoe weinig de docent hoeft te doen. Dat maakt het heel waardevol want je eigen ontdekking vertelt je meer dingen dan welk woord van iemand anders.
Hoe zit het met verschillende niveaus en heb je een basis nodig?

Niveau

Goed of niet goed is niet van belang. Al heb je nog nooit aan jezelf gewerkt dan is een clarity workshop een goed begin. Maar er zijn ook mensen die voor een clarity workshop al heel veel hebben gedaan en al heel open zijn, al veel onderzocht hebben. Ook al ben je heel ervaren, de beginner zit altijd in je. Voor iemand die pas begint is de wijsheid al in je. Het zit al in je systeem. Je kunt er nog geen woorden aan geven maar het is er al.

Het samenwerken is heel vruchtbaar, heel stimulerend. Ook al werk je in een groep, het samenwerken is altijd elkaar ondersteunen. Elk doet zijn eigen werk. Je kunt altijd op dat niveau werken waar voor jou de dingen “nu” moeten gebeuren.
We gaan aan het werk met het lichaam, emoties, energie, “mind”. Het lichaam is voor de ene deelnemer een ingang, anderen werken weer bv door emoties om mee te beginnen. We gebruiken al die ingangen maar als je doorgaat met het proces zal je eigen manier om naar binnen te gaan de andere ingangen ook openen. Wat je ingang ook is: mind, lichaam, emoties of energiesysteem. Het maakt niet uit.

5 stappen

Elke workshop heeft 5 stappen als doel.